ملیگرایان در تمام دوران حضور خود در عرصهی سیاسی و با توجه به تمام شعارهای ملیگرایانهی خود، همواره منتظر کمکهای مالی یا تسهیلاتی آمریکا برای عبور از بحران بودند و این مغایر مباحث ملیگرایی و وطندوستی است.
با مروری بر تاریخچه نوع کنشگری دولت ایالات متحده در مناطق مختلف دنیا می توان چرایی شکل گیری «هویت شیطانی» امروزی این دولت در نزد افکار عمومی دنیا به ویژه مردم جهان اسلام را به خوبی درک نمود. ویژگیهای رفتاری ای چون «بد عهدی»، «حیله گری» ، «تفرقه اندازی» و . . . ، تبدیل به «روتین»های رفتاری دولت آمریکا شده است. «جان پرکینز» در کتاب مشهورش با عنوان «اعترافات ...
حسینقلیخان پسر هفتم میرزا آقاخان نوری، صدراعظم ناصرالدین شاه، و مادرش دختر زکیخان سردار اسعد بود . او در صفر 1265 هق به دنیا آمد. تحصیلات علوم متداوله و خط را نزد پدر و معلمین آموخت. حسینقلیخان ده ساله بود که پدرش از صدراعظمی عزل و تبعید شد و در هفده سالگی پدر خود را از دست داد...
سازمان سیا با خوشبینی زیاد، قدرت شاه و ارتش را فراتر از واقعیات تصور میکرد و بر این باور بود که ارتش و نیروی نظامی توان مقابله با نیروی مخالف را دارد؛ غافل از آنکه شاکلهی نیروی نظامی کشور مدتها قبل، به علت همبستگی بسیاری از نظامیان با رهبر انقلاب و اختلافات درونی آن، از هم پاشیده بود.
عزتالله سحابی از فعالان ملی ـ مذهبی میگفت: زمانی که بیانیه صادر و امضا شد، آنقدر برای طرف آمریکایی شوکآور و امیدوارکننده بود که از واژه Jump استفاده کرده بودند. یعنی طرف از فرط خوشحالی از جای خود پریده بود!
دولت جمهوری اسلامی ایران دعوایی به خواسته ۳۶ میلیارد دلار علیه ۵۵ نفر از افراد خاندان پهلوی و وابستگان آنها در دادگاه عالی نیویورک اقامه نموده که مطابق قرارداد الجزایر، آمریکا موظف به استرداد آنها بود ولی هرگز این تعهدات را انجام نداد.
آمریکا در بیانیه الجزایر ملزم شد، در قبال آزادی ۵۲ گروگان آمریکایی، در امور ایران مداخله نکند و اموال محمدرضا پهلوی را به ایران بازگرداند، اما به تعهدات خود عمل نکرد
ماهیت نظام آمریکا، ماهیتی است که بر غصب، کشتار، نسبت طلبی کاسبکارانه، زور گویی و بی عدالتی شکل گرفته و فرایند چنین نظامی غیر قابل اطمینان بودن، پیمان شکنی، و سلطه است.
ملیگرایان در تمام دوران حضور خود در عرصهی سیاسی و با توجه به تمام شعارهای ملیگرایانهی خود، همواره منتظر کمکهای مالی یا تسهیلاتی آمریکا برای عبور از بحران بودند و این مغایر مباحث ملیگرایی و وطندوستی است.
کاپیتولاسیون عبارت است از معاهدهای که به موجب آن بیگانگان حق اقامت در کشور دیگری را برای خود تحصیل میکنند و از برخی حقوق و مزایای "اختصاصی" بهره مند میشوند. در ایران این موضوع برای اولین بار در عصر صفوی مطرح شد، ولی هیچ وقت تحقق نیافت. در دوره قاجار و در پی شکست ایران در جنگ با روسیه قرارداد ترکمانچای به ایران تحمیل شد. در این قرارداد و به موجب ...
مجموعه گزارش ها و اطلاعات سیا از شئون مختلف زندگی ایرانیان، دولتمردان آن کشور را قادر میساخت رفتار سیاسی فی ما بین را براساس دادههای اطلاعاتی مذکور طبقهبندی و تنظیم کرده به کار بندند.
اتاق کشف رمز لانه جاسوسی در زمان راه اندازی در قالب یک بسته توسط یک هلی کوپتر به محل سفارت منتقل شده و بدون حضور کارگران ایرانی در ساختمان سفارت نصب شده است، اتاق دارای سیستمهای امنیتی پیچیدهای است که بهعنوان مثال میتوان به سیستم سنجش وزن و سیستم چشمی اشاره کرد.
لایحهی کاپیتولاسیون به دولت اجازه میداد که رئیس و اعضای هیئتهای مستشاری نظامی ایالات متحده را در ایران از مصونیتها و معافیتهای شامل کارمندان اداری و فنی موصوف در بند «و» مادهی اول قرارداد وین، برخوردار نماید.